Over mij

Mijn naam is Linda Reijm.

Ik ben Personal Trainer, hormoontrainer, leefstijlcoach, voedingscoach, mental coach (voor zowel pubers als volwassenen), stress- en burnoutcoach en groepslesinstructeur (van onder andere Pilates, BBB, Circuittraining, TFM cabines, wandelbootcamp en bodyshape). En nu eigenaresse van VitaHealth in Etten-Leur.

Ik neem je even mee op mijn reis.

Mijn leven bestond uit sporten, leuke dingen doen, veel feesten en vooral niet bezig met mijn lichaam en geest. Ik had energie voor 10 en kon de hele wereld aan. Wekelijks gaf ik minimaal 15 sportlessen, maar weken met 20 of meer waren geen uitzondering. Ik kreeg zoveel energie als ik mensen Pilates, Spinning, Aerobics, Steppen of Bootcamp kon geven. Ik dacht altijd: “je komt hier een uur zweten, dus dat zul je beleven ook!”.

Jaar in jaar uit ging het goed. Naast het sporten hield ik van gezelligheid, lekker eten en was op ieder feestje. Ik at veel brood, pasta en melkproducten omdat ik niet beter wist dan dat dit gezond is. Je zou denken dat mijn lijf in die tijd supergezond en strak was door al dat sporten.. maar nee. Ik was destijds ruim 20 kilo zwaarder dan nu!

Ik had veel last van schommelingen in mijn bloedsuikers waardoor ik doodmoe opstond in de ochtend. Ik dacht dan.. dat komt door het sporten (logisch toch? 😉). En geloof me.. ik was ook niet altijd even gelukkig! Maar ik negeerde dat gevoel door veel te sporten en die adrenaline-kicks op te zoeken. Ik stond dus eigenlijk nooit stil bij hoe ik me écht voelde. Ik werd gelukkig van sporten, entertainen en feestjes.

Ontkenning & Onderzoek

Ik had dus niet door dat ik mijn lijf aan het uitputten was. Ik ontwikkelde stress en draaide op mijn overlevingsmechanisme. Ik dacht: “Sporten = gezond.” Maar toch kreeg ik steeds meer kwaaltjes. De aandacht van de mensen om me heen en het sporten hielden mij op de been. Ik verloor de focus op mezelf: mijn lichaam snakte naar rust. Burnouts vond ik maar iets voor zwakke mensen.

De pasta, het brood en de melkproducten die ik iedere dag naar binnen werkte vulde mijn lichaam wel, maar het voedde niet.

Daarnaast kreeg ik in die tijd de diagnose ADHD. Concentreren vond ik heel moeilijk en emoties hadden geen rem. Extreem. Iedere emotie was of extreem verdrietig of blij. Ik ging Concertra slikken. Een flinke dosis. Dat hielp me mijn emoties onder controle te houden en meer balans te hebben overdag.

Maar wat ik niet wist is dat dit allemaal verband stond met elkaar: veel sporten, slecht eten, nooit rusten, veel drank en het pleasen van iedereen.

En toen kwam daar het besef..

Mijn leven keerde zich toen ik mijn partner leerde kennen. Ik werd vrij snel zwanger en door de bevalling van onze eerste dochter werd ik even op “HOLD” gezet. Door verzakking van mijn baarmoeder en blaas kon ik niet meer sporten en doen wat ik graag deed. Mijn lichaam haperde.. kon weinig tot niets. Mentaal uitgeput. Ik dacht nog dat dit kwam door de korte nachten en de bevalling die ik achter de rug had. Maar ik had het mis..

De tweede zwangerschap liet niet lang op zich wachten en daarmee ook de extra klachten. De bevalling liep voor mijn lijf uit op een nachtmerrie. Een stortbevalling.. Mijn kleine meid stortte letterlijk door mij heen en raakte mijn stuitje. Door het verschoven stuitje kon ik alleen maar liggen, de rest deed veel pijn. Ik was uitgeput en bewegen was op dat moment alleen maar een ballast. Staan hield ik slechts een paar minuten vol. Je begrijpt.. ik besefte me dat ik niet meer kon doen waar ik zo van hield.

Alle energie die ik had ging naar mijn twee lieve meiden. Alles eromheen was teveel moeite en trok ik niet meer. Ik voelde me ongelukkig en depressief. In mijn hoofd was ik nog de energieke sporter, het feestbeest en de gezellige tante. Maar mijn lijf werkte niet meer mee. Ik moest dus op zoek naar de oplossing voor mijn lichaam en hoe ik mezelf kon terugvinden.

Mijn lichaam leren kennen

In de jaren voor mijn zwangerschappen heb ik een aantal opleidingen en cursussen afgerond, waaronder hormoontraining en orthomoleculaire voeding. Daarin speelt voeding een belangrijke rol: voor mijn eigen herstel begon ik te begrijpen dat dit weleens het ontbrekende stukje zou kunnen zijn. Ik leerde systemen in mijn lijf kennen waar ik nog nooit van had gehoord. Ik mijn sportwereld was ik meer bezig met spieren en botten. Maar hoeveel invloed gezonde darmen, hersenen, schildklier, bijnieren en je lever hebben op je totale fitheid.. mijn mond viel echt open! Wat is het menselijk lichaam toch fascinerend en mooi.

Ik besloot mijn leefstijl om te gooien en door het kiezen van andere voeding mijn lichaam weer de kracht te geven zich te herstellen. Ik haalde bepaalde voedingsproducten uit mijn. ritme en voegde juist andere toe. De chronische tekorten aan vitamine en mineralen weer aan te vullen.

Het mooie is dat het lichaam een zelfherstellend vermogen heeft dus daar vertrouwde ik op. In de tijd die volgde viel ik kilo’s af, zonder hongergevoel. Ik was afgekickt van de suikers die ik binnenkreeg en ik voelde mijn lichaam sterker, vitaler, slanker en dus gezonder worden!

Hup.. aan het werk!

Nu ik wist hoe ik aan mijn lichaam moest werken was het de hoogste tijd om het ook in m’n hoofd op orde te krijgen. Met hulp van diverse coaches ging ik op zoek naar de nieuwe, de ware Linda. Als ik het nu typ.. raakt het me nog steeds. “Wie is dan Linda zónder sport?” Voor mij een angstig moment, want een leven zonder sport kon ik me niet voorstellen. Maar het moest. Ben ik dan nog wel die energieke, leuke Linda die iedereen zo leuk vindt?

Ik heb geleerd dat ik goed ben zoals ik ben. Ik hoef niet iedereen te pleasen en het naar de zin te maken. Een lang traject vol tranen en inzichten in hoe ik mezelf presenteerde lieten me inzien dat me dat juist ongelukkig en ongezond maakte. Als je altijd maar ‘Ja!’ zegt en over jouw grenzen blijft gaan zorg je niet goed voor jezelf.

Deze mentale reis vond ik heel erg interessant. Ik ben de opleiding ‘Mental Coach’ gaan volgen omdat ik iedereen dit gun. De verandering op welk gebied ligt echt bij jezelf. Of je nu wilt afvallen, meer voor jezelf wilt kiezen, je doelen wilt bereiken of je mindset wilt veranderen. De beslissingen die je neemt liggen bij jou. En jij alleen kan dit verwezenlijken.

Toen ik mijn mentale strubbelingen had overwonnen, kreeg ik meer ruimte en vooral weer meer energie waardoor ik nu veel dichter bij mijzelf ben gekomen en weet wat ik wil. We zijn verhuisd naar Brabant omdat ik ruimte en natuur belangrijk vind. Ik kan wel wachten tot we oud zijn, maar waarom niet gewoon nu. Samen met mijn man en kinderen hebben we die stap durven nemen. Daarna kwam al vrij snel Vitahealth op mijn pad. Een nieuwe uitdaging waar ik mensen kan begeleiden in de warmtecabines en met verschillende sportlessen. Maar ook zeker niet onbelangrijk: om mensen te begeleiden met voeding en mental coaching. Ik denk dat ik in studio Vitahealth datgene heb gevonden wat ik iedereen zo graag gun. Namelijk een gezondere en betere versie van jezelf. Dit soort dingen waren niet gebeurd (daar ben ik van overtuigd!) als ik in mijn mentale strubbelingen was gebleven.

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal!

Ik ben momenteel mentaal en fysiek hersteld en voel me sterker, gezonder en vrijer. Ik wil mensen zoals jij gaan helpen om weer gezond en fit in het leven te staan, want geloof me: dit is zóoo onwijs belangrijk voor je eigen geluk.

Door de juiste balans te vinden tussen voeding, sport, herstelmomenten en je mentale gezondheid ga jij je weer enorm goed voelen. Wie wil dat nu niet?

Dus nu is het aan jou!
Durf jij deze reis met jezelf aan te gaan? Laat mij je helpen die betere versie van jezelf te worden. Je staat er niet alleen voor, je hoeft alleen een berichtje te sturen en jouw verhaal met mij te delen. Dan gaan we ervoor!